Trujkunt : detektivní příběhy - Sagitarius, Petr, 1966- (Argo, 2022)
Detektivní série Trujkunt, dějově zasazená do nejvýchodnějšího cípu Česka, pokračuje dalšími dvěma povídkami. Na rozdíl od předchozích víceméně adrenalinových povídek nyní major Roman Saran spíš než se zločinem svádí boj v milostném životě. Přesto ale pochopitelně jde hlavně o zločin. V povídce Zahrada Saranovi v pátrání po krádeži vzácného obrazu výrazně pomáhá jeho kamarád Marek Hota. Okolnosti vraždy lichváře v příběhu nazvaném Rest vracejí Sarana k tragické události staré mnoho let a nabízejí mu možnost záhadu objasnit a zároveň i ulevit svému svědomí. Splatí svůj dluh vůči zesnulé kamarádce? Nakladatelská anotace.