Ztracená nevěsta - Ellis, Bella, 1971- (Vendeta, 2022)
Detektivní román z viktoriánské Anglie, v němž proslulé spisovatelky Charlotte, Emily a Anne Brontëovy pátrají po zmizelé nevěstě, po níž zůstala jen kaluž krve. Yorkshire, 1845. Z Chesterovy usedlosti beze stopy zmizí mladá žena. Zbyde po ní jen spousta krve a přízrak hanebných zvěstí o stavu jejího manželství. O pár mil dál přes blata tato novina zastihne trojici sester - Charlotte, Emily a Anne Brontëovy. Ty jsou krvelačností takové zvěsti zděšeny, ale v hloubi duše zároveň uchváceny. V zoufalé touze zjistit, co se na usedlosti skutečně odehrálo, se společně vydávají na místo činu. Tam je zarazí hned několik znepokojivých nesrovnalostí - například naprostá absence jakýchkoliv snah případ vyšetřit. Pokud se osud Elizabeth Chesterové nepokusí rozkrýt ony, neudělá to nikdo. Nakladatelská anotace. Kráceno.