Dinosauří partička - Mæhle, Lars, 1971- (Edika, 2022)
Dobrodružné vyprávění o malých dinosauřích kamarádech a jejich rodinách. Na konci každého příběhu se nachází základní informace o dinosauřích druzích objevujících se v příběhu. Ríša Rex je šestiletý a trochu úzkostlivý tyrannosaurus, který žije se svojí rodinou v Bažinatém lese. Ríšův nejlepší kamarád se jmenuje Tobík, kterému je sice také šest, ale vůbec ničeho se nebojí. Ve dvou příbězích se vydávají na nebezpečné pátrání, nejprve do lesa, kde se prý skrývá obří obluda. Ve druhém dobrodružství se při plaveckých závodech setkávají tváří v tvář s obrovitým, děsivým mořským spinosaurem.