Země - Epstein, Marek, 1975- (Euromedia Group, 2022)
Rozsáhlý román, jehož ústředními postavami jsou především obdivuhodné ženy, jejichž životní příběhy a osudy se odehrávají v neklidném období druhé poloviny dvacátého století. Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Naštěstí ale dostala do vínku nevšední dar - téměř nadpřirozenou fyzickou sílu. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla dceru Mirabelku, aby si udržela lásku. Bude jí ale její dar na to všechno stačit? Nakladatelská anotace. Kráceno.