Z deníku učitelky základní školy - Hermannová, Pavla, 1970- (H & H, 2022)
Knížka úsměvně podaných příběhů z učitelské praxe. Knížka líčí humornou formou skutečné události, které většinou prožila autorka, učitelka na základní škole. Postavy v knize mají pouze odlišná jména a pohlaví a upraven je i sled některých příběhů. Čtenář může nahlédnout pod pokličku reálných školních dnů na základní škole, o kterých autorka píše čtivě a s nadhledem. Možná se čtenáři vybaví jeho školní léta, zamyslí se či zasměje a možná se po přečtení rozhodne pro učitelskou dráhu. Autorka dění ve škole s nadsázkou komentuje: „Škola je místo bez nudy. Čas tam ubíhá rychle a jeden silný zážitek střídá druhý. Neskákejte padákem ani z mostu - běžte učit.“ Nakladatelská anotace.