Agatha Christie : životopis - Morgan, Janet P., 1945- (Slovart, 2020)
Život a dílo Agathy Christie zpracovala řada autorů a sama královna detektivek vydala vlastní životopis, ale Janet Morganová získala něco podstatného navíc: nabídku přímo od Agathiny rodiny, aby sepsala "oficiální biografii". Z důvěry, kterou jí Agathina dcera Rosalind projevila, vyplynul i exkluzivní přístup k Agathiným zápisníkům, korespondenci a dalším písemnostem, stejně jako rozhovory s početnými Agathinými příbuznými, přáteli a spolupracovníky. Výsledkem je obsáhlá a důkladná kniha, která se opírá především o citáty a svědectví jak samotné Agathy Christie, tak i těch, kteří k ní měli blízko. Čtenářům tak nabízí nové úhly pohledu na Agathinu osobnost, práci, rodinu, názory a zkušenosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.