Lvice v erbu krále - Vaščíková, Michaela (Pointa, 2023)
Romance se středověkými kulisami je příběhem o Filipovi, králi fiktivní Opálie, a Isabel, dceři prostého zemana, kteří si musí vzájemnou lásku najít teprve po svatbě. Středověká romance plná krásných dam, odvážných rytířů, lásky a nečekaných zvratů. Dobrodružství jak na bitevním poli, tak i na tom milostném. Isabel se stává ženou sebevědomého a pyšného krále Filipa, který své zemi vládne tvrdě, ale spravedlivě. Mladá dívka je do svatby nucena, přestože miluje jiného. Po odhalení její údajné zrady ji má stihnout krutý trest, jemuž naštěstí zabrání její věrná služebnice Sára. Král tak své ženě odpustí, začne chápat, čím pro ni je, a nečekaně se pokusí získat její srdce. Mnohá další dobrodružství, bitvy a úskalí odhalí pravou tvář lásky nejen králi. Nakladatelská anotace.