Zprávu nelze doručit - Medema, Dante (Jota, 2023)
Jaké je přijít o nejbližší kamarádku? A jaké je zjistit, že jste ji možná vůbec neznali? Dante Medema přináší komplexní obraz ztráty, tajemství a zármutku. Podmanivé čtení plné emocí nejen pro mladé čtenáře. Bailey a Vanessa spolu sdílejí všechno: smích, tajnosti i pytlíky šumáku pro zlepšení špatné nálady. Jenže tohle se změní v tu noc, kdy se Vanessa zřítí i s autem z útesu daleko od svého domu. Bailey, která si myslela, že svou kamarádku zná líp než kdokoli jiný, zůstane milion nezodpovězených otázek, ovšem člověk, který by jí na ně mohl odpovědět, je mrtvý. A jediný, kdo doopravdy chápe její zármutek, je Vanessin expřítel Mason. Bailey se po Vanesse šíleně stýská, proto pomocí esemesek a e-mailů, které si spolu dlouhé roky vyměňovaly, vytvoří jejího chatbota. Čím víc informací do chatbota nahrává, tím víc jí připadá, jako by doopravdy komunikovala se svojí nejlepší kamarádkou. Tedy až do chvíle, než chatbot začne naznačovat, že jí Vanessa neříkala úplně všechno - a že tohle velké tajemství možná přispělo k její smrti.