Rybář Jarmil Koloušek : pravdivé příběhy od vody pro rybáře i nerybáře - Landsman, Dominik, 1985- (Ikar, 2023)
Sbírka povídek českého autora, který zcela propadl rybářské vášni. Každá lidská činnost, každý obor, každý koníček má své legendy. Někoho, kdo danou činnost dovedl k dokonalosti a ještě dál. Někoho, kdo se v daném oboru stal fenoménem a každý ho zná. Jarmil Koloušek nic z toho není a nikdy nebyl. Jarmil Koloušek je vášnivý rybář a přestože o něm nevycházejí články, ostatní rybáři si k němu nechodí pro rady a rozhodně nevyhrává závody jak na běžícím pásu, stal se svým způsobem legendou a vizionářem, který předběhl svou dobu. Nakladatelská anotace. Kráceno.