Třetí kočka za druhou - Podhorcová, Oldřiška, 1948- (Daranus, 2023)
Moderní bajky, které se odehrávají ve fiktivním městě Horní Mourkovice, kde se kočky chovají jako lidé. Krátké příběhy mají pobavit, trochu poučit, ale i varovat. Je jedno, jestli hornomourkovické budeme nazývat kočkolidi nebo lidokočky, podstatné je, že se v určitých situacích chovají stejně jako my nebo naši kamarádi, kolegové, šéfové, tety i strejdové, sousedi, kadeřníci, obvodní lékaři, bankovní poradci a advokáti. Jejich příběhy jsou veselé i drsné, laskavé i trapné, možná i neuctivé, zkrátka současné. Že v knížce najdete i něco ze sebe, je pravděpodobnost hraničící s jistotou. I vy jste nádherně hebcí k tulení, pohotoví k hraní, nápadití ve skrývání, umíte seknout ostrým drápem a dát hlasitě najevo, když je vám něco hodně proti srsti. Nakladatelská anotace. Kráceno.