Příběh hořkého trojlístku : vyšetřuje inspektor finanční stráže Eduard Plischek - Macková, Marie, 1958- (MOBA, 2023)
Další případ pro inspektora finanční stráže Eduarda Plischeka, který tentokrát vyšetřuje podezřelé utonutí mladé dělnice. Komisař finanční stráže Eduard Plischek přijel na slavnost položení základního kamene novostavby státní tabákové továrny, jenže velmi záhy stál nad tělem mladé dělnice utopené v horském potoce. Do pátrání se připlete Anna, přítelkyně mrtvé, nebojácná a odhodlaná mladá žena. Právě ona odlupuje vrstvy přerývajících se dějů, až se dostane k podstatě prosté a hořké jako život v horské vesnici. Eduard Plischek je však především úředník finanční správy, proto dřív než usvědčit vraha se musí pokusit rozplést loterijní podvod... Nakladatelská anotace.