Město špíny : temná místa skrývají pravdu - Scrivenor, Hayley (Jota, 2023)
Oceňovaný detektivní román zachycuje pátrání po ztracené dvanáctileté dívce, k němuž došlo v malém australském městečku, jehož komunita se ocitne ve víru podezření a smutku. Do městečka během nejteplejšího jara za poslední desetiletí přijíždí detektiv seržantka Sarah Michaelsová a začíná vyšetřování. Ronnie, nejlepší kamarádka ztracené dívky, je odhodlaná Esther najít a přivést domů. Poté co spolužák Lewis Ronnie prozradí, že to odpoledne, kdy se ztratila, viděl Esther u potoka s cizím mužem, začne mít Ronnie pocit, že je o krok blíž k jejímu nalezení. Proč ale Lewis odmítá mluvit s policií? A kdo další lže o tom, kolik toho o zmizení Esther ví? Tento román, prokládaný chórem, jenž dává hlas zbývajícím dětem z malého umírajícího městečka, zkoumá pouta, která nás spojují, i to, co se snažíme nechat za sebou a čemu nikdy nemůžeme uniknout, a přitom nikdy neztrácí ze zřetele otázku, co se stalo s Esther a co její ztráta udělá s celým městem. Nakladatelská anotace. Kráceno.