Fialky, tajemství a jiné povídky - Fischerová, Daniela, 1948- (Listen, 2023)
Sbírka stručných, hutných povídek zkušené české autorky. Tajné milenky i utajené děti, výstřední géniové, tragické omyly, vražedné fantazie, nejpodivnější podoby lásky a nečekané okamžiky, které nás navždy promění. Bezmála padesát povídek zkušené autorky. Fischerová dospěla k obdivuhodné úspornosti a na nejmenší ploše vypráví o neobyčejných osudech svých postav, často i o svém vlastním. Její jazyk je brilantní, ironický i poetický, příběhy jsou občas zvláštní, ale nikdy banální. Ty nejlepší z nich mapují krajinu života mezi všedností a šokující nevšedností, krajinu mezi smíchem a slzami. Nakladatelská anotace.