Dráček Mráček - Krolupperová, Daniela, 1969- (Mladá fronta, 2023)
Dvanáct milých pohádkových příběhů malého chlapce a ještě menšího dráčka. Kniha s hravými ilustracemi je vhodná pro předčítání i první samostatné čtení. Krátce po Vánocích našel prvňáček Míša ve sněhu pod keřem promrzlé stvoření. Vypadalo jako ještěrka, ale mělo dvě hlavy! Míša nemohl uvěřit vlastním očím, z pohádkové země se do lidského světa zatoulal malinkatý dráček. Protože kouzelná cestička mezi oběma světy se otevírá jen jednou za rok, musí dráček zůstat s Míšou až do příštích Vánoc. Zabydlí se v teráriu, budou si spolu hrát, pojedou na prázdniny a každý měsíc v roce zažijí aspoň jedno dobrodružství. Veselé příběhy dráčka Mráčka a malého Míši původně vycházely v časopisu Sluníčko.