Pohádky z lesa - Jakešová, Lenka, 1966- (Bambook, 2020)
Tatínek datel každý večer vypráví svým ptačím miminkům pohádky. V dutině starého dubu žije šťastná datlí rodinka - rodiče a jejich čtyři čerstvě vylíhnutá ptáčátka. Tatínek s maminkou léčí přes den stromy v lese a shánějí potravu. Každý večer přinášejí svým dětem kromě pochoutek i jednu pohádku, kterou jim za odměnu vyprávěly vyléčené stromy. Nakladatelská anotace. Kráceno.