Pohádky z lesa : co si stromy šeptají - Jakešová, Lenka, 1966- (Pohádkové čtení (Bambook), 2022)
Pohádkové příběhy o zvířátkách žijících v lese. V dutině staré břízy se uhnízdili dva strakapoudi, kteří každý den létají ze stromu na strom a pomáhají jim zbavit se škůdců a bolístek. Za odměnu jim vyléčené stromy vyprávějí pohádky o stromových vílách a skřítcích. Nakladatelská anotace. Kráceno.