Smrt na chrudimském hradě - Dobrylovský, Jiří, 1961- (MOBA, 2024)
Rytíř Blahota z Lítožnice a řeholní bratr Kryštof ze Zbraslavského kláštera vyšetřují okolnosti dvojnásobné vraždy spáchané na chrudimském hradě. Pokračování série historických románů zasazených do českých zemí na počátku čtrnáctého století. Po smrti římského císaře Jindřicha VII. Lucemburského se o trůn uchází jeho syn, český král Jan Lucemburský, ale také Fridrich Habsburský, mladší bratr někdejšího českého krále Rudolfa. Fridrich si uvědomuje, že jeho vyhlídky nejsou valné, proto se rozhodne podniknout proti Janovi Lucemburskému záškodnickou akci. Situaci navíc komplikuje bývalá královna Eliška Rejčka. Že se něco začíná dít, naznačuje dvojí vražda v jednom z Rejččiných měst, Chrudimi. Záhadné zločiny i jejich tušené pozadí se vypravují rozkrýt osvědčení vyšetřovatelé rytíř Blahota z Lítožnice a řeholní bratr Kryštof ze Zbraslavského kláštera. Po příjezdu do Chrudimi však zjišťují, že všechno je ještě mnohem horší, než se ve svých nejtemnějších představách obávali. Nakladatelská anotace. Kráceno.