Jak se vodníček stal hasičem - Šiborová, Zdeňka (Čteme spolu, 2019)
Bohatě ilustrovaný příběh malého vodníčka Lojzíka, kterého vůbec nebaví topit lidi. Lojzík žije v rybníce se svým tatínkem, vodníkem Aloisem. Ten se na malého vodníčka ale moc zlobí, protože Lojzík se nechce učit topit lidi a jejich dušičky dávat pod pokličky. Naopak - rád by lidem pomáhal. Brzy dostane dobrý nápad, jak být lidem užitečný.