Co se děje na stromě - Bartíková, Petra, 1984- (Albatros, 2018)
Naučné leporelo se stránkami ve tvaru koruny stromu a s průhledy mezi větvemi seznamuje se životem na stromě. Pro děti od 3 let. V koruně jednoho starého dubu, v jeho dutinách, norách pod kořeny i v jeho okolí žije množství zvířat. Poznejte sojku, kukačku, ptáčata brhlíků, veverky, kuny, plchy, zmiji, která se tu vy hřívá na sluníčku, a rozličný hmyz. Leporelo s krátkými texty je určeno pro první seznámení s biotopem stromu.