Přívěsek z čaroitu - Bártová, Anna Beatrix, 1985- (Ligero, 2024)
Lucie je po smrti manžela nešťastná a marně hledá smysl života. Kamarádka ji proto vytáhne na poznávací zájezd do Slovinska, aby jí pomohla znovu objevit krásu života. Tam chce Lucie splnit slib, který dala své tetě Anny na smrtelné posteli - vrátit vzácný přívěsek z čaroitu jeho pravým majitelům. Cesta ji zavede do malebného přímořského městečka Piraň, kde se ocitá v srdci spletité historie a vášnivé romance ze vzdálené minulosti. Najde Lucie ve Slovinsku své štěstí?