Kotrmelce u krmelce - Budínová, Blanka, 1947- (Paseka, 2021)
Bohatě ilustrované básničky o zvířatech doplněné skrývačkami ve větách. Datel chce být spisovatel, hroch si hraje na divoké prase a bratři kapři závodí v plavání, zatímco chudák křeček musí přečkat bouřku a klukům vlkům moknou uši. Veselé básničky představují dětem svět zvířat hravě a zábavně, navíc lehkým a rytmickým jazykem, aby je malí čtenáři mohli sami číst a přednášet ostatním. Pomůžou jim také vyslovovat obtížné ř nebo c.