Pohádkopis : příběhy z nejkrásnějších míst Čech a Moravy - Syrovátka, Tomáš, 1976- (Bambook, 2025)
Pohádky, které autor zasazuje do reálných míst. Hrady, zámky, kopce, skaliska, potoky či řeky, kde se pohybují knižní hrdinové, si tak děti s rodiči snadno prohlédnou na vlastní oči. Knížka je určená všem rodinám, které hledají motivaci, jak přesvědčit děti, aby se těšily na víkendový nebo prázdninový výlet. Večer před spaním pohádku přečtete, příští den se osobně projdete v pohádkových kulisách. Autor se záměrně inspiroval turisticky lákavými a dostupnými lokalitami, a to na území Čech i Moravy. Ať tedy čtenář bydlí kdekoliv, může se rychle dostat až do pohádky.