Jde o houby - Kracíková, Jindřiška, 1977- (Drobek, 2025)
Příběh plný chutných hub a voňavých listů, ale také nebezpečí, které na malé plže čeká za každým stromem. V lese se vylíhl plžík, který záhy zjistil, že svět není tak růžový, jak se mu na první pohled zdálo. Společně se svou kamarádkou zažijí řadu dobrodružství, vyrostou a založí rodinu. Zdá se, že vše je krásné, dokud se plžík nesetká s největším predátorem ze všech. Příběh o přátelství, rodině, štěstí, nebezpečí, o tom, jak málo si uvědomujeme, kolik přirozených nepřátel někteří mají.