Bráškové a hrozba z kalných vod - Bures, Alena, 1963- (Rýče, 2024)
Napínavý hororový příběh dvou sourozenců, ve kterém se stírá hranice mezi fantazií a realitou, což udržuje malé čtenáře v napětí až do konce. Je období povodní. Malý Adam leží doma v horečkách. Na pomezí snu a bdění se dozvídá, že jedině on může zastavit strašlivého Mokrycha Osmižaba, strůjce nečasu. Spolu se svým mladším bráškou Martínkem se vydává na nebezpečnou cestu za spojenci a mocnou zbraní. Čeká je poslední boj, který rozhodne nejen o osudu jejich domova, ale i o životech jejich nejbližších. Nakladatelská anotace. Kráceno.