Ve stínu Krušných hor : z historie poboček koncentračního tábora Flossenbürg na Karlovarsku a Sokolovsku (Svatava, Kraslice, Nová Role, Ostrov a Korunní) a pochodů smrti - Bružeňák, Vladimír, 1975- (Svět křídel, 2025)
Kapitoly popisují dějiny nacistických pracovních táborů, které se nacházely v oblasti Karlovarska a Sokolovska. Kniha se s použitím maximálního množství dostupných pramenů pokouší čtenáři odhalit pravdu o historii poboček koncentračního tábora Flossenbürg. Přináší informace o fungování táborů, o jejich velitelích i obětech, jakož i detailní popisy průběhu tzv. pochodů smrti, jež v závěru 2. světové války konec existence těchto táborů provázely. Nakladatelská anotace. Kráceno.