Jízdenka do Země naděje - Kuzebauch, Bohumil, 1998- (Cesta domů, 2025)
Poetický příběh plný fantazie o dívence Zdeničce a jejím dědečkovi, který nedávno zemřel. Dědeček Bohouš před pár dny naposledy zavřel oči a celá rodina ho teď oplakává. Nejvíc se po něm stýská malé Zdeničce. Když holčička dostane od tajemného listonoše první dopis, který, jak se zdá, může vidět jen ona, v srdci se jí rozlije teplo. Dědeček jí píše posledních pár řádků na rozloučenou ze Země naděje. Kouzelné dopisy dávají Zdeničce naději, že smrtí život nekončí a čeká nás ještě něco krásného.