V Královských zahradách : antologie k poctě mistra hororu - Richter, Aleš, 1983- (Fobos, 2024)
Antologie povídek českých a slovenských autorů sestavená jako pocta mistrovi hororu, Stephenu Kingovi. Kromě narážek na Kingovo dílo se především pokoušejí napodobit děsivou atmosféru jeho knih (a daří se jim to). Letos je to již padesát let od doby, kdy vyšel nekorunovanému králi hororu debutový román. Za tu dobu dokázal ovlivnit několik generací nejen čtenářů, ale i autorů po celém světě. Jeho dílo, které v mnoha případech překračuje hranici žánru, po sobě zanechalo nesmazatelnou stopu. Na této antologii se podílelo jednadvacet českých a slovenských autorů, aby svými příběhy vzdali Mistrovi poctu. Obsahuje možná povědomé, nicméně zcela originální kousky, při jejichž četbě zaplesá srdíčko nejednomu fanouškovi žánru. V temných zákoutích Královských zahrad číhají ty nejděsivější noční můry. Nakladatelská anotace. Kráceno.