Bedny : zabít sráče! - Zvelebilová, Rosana, 1987- (Igor Indruch, 2021)
Nekonvenční román, který autorka charakterizuje jako "cynickou jednohubku pro pobavení", je příběhem brutálního mafiánského zabijáka, který paradoxně vychází v ústrety vstříc vlastní smrti. Sadistický mafián, který v kontrastu svého jednání touží po vlastní smrti, ovládá lokalitu jménem Poddrno. Získává informace, nemilosrdně likviduje své protivníky a stává se obávaným a nelítostným vládcem poddrnského území. Jeho největším soupeřem se poněkud překvapivě stane bývalá učitelka. Na jedné straně připravuje pro zabijáka krutou smrtící past, na druhé je však i ona sama zmítána vnitřní rozpolceností, která jí splnění jejího předsevzetí vůbec neulehčuje. V rozhodujících okamžicích tak ani ona sama nedokáže odhadnout, zda se nezpronevěří svému původnímu úmyslu a sama se nestane něčím, co ji odpuzovalo a k čemu cítila jen nenávist a opovržení.