Dvě slunce - Majerová, Iva, 1958- (Chvojkovo nakladatelství, 2022)
Kniha není klasickým westernem. Divoký západ je tu jen kulisou, před kterou se odehrává příběh lidských tragédií, lásek a hořkého zklamání, viny a trestu, touhy po moci i po obyčejném lidském štěstí; je o vůli a odhodlání bojovat za svá "dvě slunce". Mladík Jack Morisson, poznamenaný zabitím svého otce, čehož byl svědkem jako malý kluk, rozmazlený penězi, které jeho rodina má, si užívá života plnými doušky. Postupem času se však dostává do hledáčku zájmu lidí, co usilují o lásku jeho ovdovělé matky a o vládu nad jejich rančem Dvě slunce. Problémy se vyostřují, Jack je neprávem obviněn ze zločinů žhářství a vražd, které ani nemohl spáchat. Utíká, přichází o všechno, i o děvče, které má nade všechno rád. Po dlouhých letech se vrací, aby se urputně rval za vše, co mu patří, za své postavení i lidi, které miloval a miluje. Ale... Nic není zadarmo! Nakladatelská anotace.