Krycí jméno Hortenzie - Adamcová, Maryla, 1974- (Otevřeno, 2018)
Dobrodružný sci-fi román vykresluje budoucnost lidstva, ve které lidé kolonizovali mnoho vesmírných planet. Vzniká tak velké množství komplikací, problémů i válečných konfliktů, které dokáže zvládat jistý major Smith. Přelidněná Země řešila problémy přesídlováním lidské populace do vesmíru. Mnohé planety nabízely pro lidskou rasu dobré podmínky a postupem času se mnohé nejen osamostatnily, ale také se staly velmi agresivními. Země řeší nadále své lokální problémy, ale je jasné, že si bude muset ohlídat i agresivní potomky vesmírných kolonistů. Vzniká proto Liga planet. Do složitých vztahů válek, revolucí a pašeráctví zasahuje i zvláštní major Smith, majitel vesmírné lodě UFO a řešitel mnoha potíží.