Hra tety Hortenzie - Adamcová, Maryla, 1974- (Otevřeno, 2020)
Dobrodružný sci-fi román, v němž lidstvo po přelidnění Země začalo kolonizovat další planety. I na ostatních planetách se lidé potýkají s válkami, revolucemi nebo terorismem. Množství komplikací řeší major Smith s vesmírnou lodí UFO. Vesmír ve vzdálené budoucnosti je nebezpečným místem pro život. Války, revoluce, teroristé, vesmírné mocnosti a tajné služby, které tahají za nitky... Je snadné se dostat do potíží. Major Smith, majitel vesmírné lodě zvané UFO, se do potíží jen tak nedostane. Spíš potíže řeší... anebo působí. Záleží na tom, pro koho zrovna pracuje. Tentokrát potíže čekají posádku vojenské vesmírné stanice. Jakým úkolem pověří teta Hortenzie majora Smithe a jeho Ufonauty? Je rozdíl mezi teroristou a bojovníkem za svobodu? A je důležitější rodina, nebo rodná planeta? Major Smith jako vždy řeší vše po svém, ale světí skutečně účel prostředky? Nakladatelská anotace. Kráceno.