Wavesbury. - Návara, David, 1981- (Jonathan Livingston, 2019)
Historický román českého autora o dalších osudech hrdinného britského vojáka a jeho choti se odehrává v letech 1751 až 1757. Příběh začíná ještě v Indii, kdy byl hrabě David Wavesbury vyslán do boje proti děsivé přesile. Už samotný úkol se zdál být dostatečně náročný a to David ještě netušil, jaké překvapivé informace se dozví o novém mladém podporučíkovi Ferrelovi, který mu byl nečekaně přidělen. Když se pak roku 1753 vrací domů z líbánek se svou chotí Elizabeth, jsou vystaveni dalším problémům. Zjišťují, že dávný známý jeho choti je ochoten pro vlastní prospěch udělat cokoli, i kdyby to mělo ohrozit oba manžele. Elizabeth bude možná muset zradit vlastní zásady a pro dobro celé rodiny podpořit politiku tzv. Řezníka z Vysočiny. O její život navíc stále usiluje neznámý nepřítel. Podaří se Davidovi konečně odhalit jeho totožnost?