Wavesbury. - Návara, David, 1981- (Jonathan Livingston, 2025)
Sedmá kniha historické ságy se odehrává převážně na britských ostrovech na sklonku 18. století. V držení Wavesburyho dcery Margaret se shodou náhod ocitne tajemný dokument, o který se zajímají jak agenti Francouzské republiky, tak vůdce londýnského podsvětí známý jako Lazarus. Margaret se ocitá v nebezpečí a celá rodina se musí spojit. Krví nasáklé Cullodenské vřesoviště. Místo, kde byl za jedinou hodinu zpečetěn osud skotského národa, ale také se poprvé jako nepřátelé střetli dva budoucí přátelé. Hrabě Wavesbury zavzpomíná nejen na bitvu samou, ale také na následující události, díky kterým se jeho budoucnost navždy spojila s rodinou MacDermottů. Markýz Gérald je vydírán, aby pomohl rozkrýt síť francouzských špiónů, svých bývalých kolegů. Ve stejný čas z Kanady přijíždí muž, který se prohlašuje za Wavesburyho příbuzného. Nepřátelé se pokusí zneužít rodinných zmatků, aby se zbavili všech najednou. Ale Wavesburyovi neumírají snadno. Nakladatelská anotace. Kráceno.