Ohňostrůjci : animae fidelium - Žilková, Alena, 1977- (Bookla, 2024)
Výpravný fantasy román, k němuž autorka čerpala inspiraci při hře Dračí doupě. Merdijové, dravčí knížata ze Selby, nejmocnější rod Severní Bersie, vedou dlouhou válku proti Fangu Dobyvateli. Na pomoc a svou ochranu volají k sobě ty, kteří nikdy nezradí. Za jejich hlasem přichází do legií k sapérské jednotce i Rufus, aby naplnil svůj osud, splnil své přísahy, objevil svoji sílu a podstatu, aby chránil Mistry. Nakladatelská anotace.