Štafetový kolík - Jakešová, Lenka, 1966- (Drobek, 2025)
Vyprávění o malé sportovkyni, které jistě inspiruje i malé čtenáře, doplňují po každé kapitole tematické písničky. Osmiletá Jana by moc ráda sportovala, běhala venku a vůbec dělala trochu zábavnější věci, jenže její maminka ji vidí jen jako způsobnou, nastrojenou holčičku v šatičkách, a kromě toho se o ni velmi bojí. Jednoho dne paní učitelka dětem ve třídě oznámí, že na škole otvírá sportovní kroužek. Jana by si tam moc přála chodit, ale dovolí jí to rodiče? Nakladatelská anotace. Kráceno.