Wavesbury. - Návara, David, 1981- (Jonathan Livingston, 2022)
Major Woodward zmizel kdesi na Barbadosu. Stal se obětí místního kultu voodoo, lidské hrabivosti, nebo snad vyslanců cizího státu, kteří zjistili pravdu o jeho původu? Majorovým nalezením je na rozkaz ministerského předsedy pověřen David Wavesbury. Propuká americká revoluce, ze starých přátel jsou noví nepřátelé. Mladičká Margaret Wavesbury se nechala zlákat myšlenkami svobody a rovnosti, ale hlavně neodbytným nápadníkem. Když je zatčena, jejímu otci a rodině nezbývá než se vydat na cestu. Ta nekončí Margaretiným osvobozením. Musí podniknout nebezpečný výlet válečnou krajinou, kde jim průvodce má dělat jeden z nejnenáviděnějších mužů své doby. Dostat se do zajetí je během války snadné, uniknout z něho bývá obtížnější. A to i když je zajatcem generál. Zvláště když je pod bedlivým dohledem samotného George Washingtona a mladého velitele jeho tajné služby, který se až příliš zajímá o Wavesburyho dceru. Aby se Wavesbury vypořádal s nepřítelem ohrožujícím jeho rodinu, znovu se vydává do Kanady, na místa, která zná z jiné války. Nakladatelská anotace. Kráceno.