Wavesbury. - Návara, David, 1981- (Jonathan Livingston, 2023)
Děj tohoto dílu historické ságy se odehrává v letech 1793-1794 během Velké francouzské revoluce, za Robespierrova teroru. Je příjemné být bohatou francouzskou markýzou a žít v přepychu. Ale již méně příjemné se to ukazuje v době Velké francouzské revoluce, zvlášť když Robespierre nastolil svůj teror. Mladý William Wavesbury se švagrem Paulem a dvojčetem Margaret se tak musí vydat na nebezpečnou misi do Paříže, aby zachránili Paulovu sestru před rozsudkem, který v té době mohl znamenat jen jediné. Smrt gilotinou. Ani doma v Anglii není bezpečno. Starý hrabě David Wavesbury je stále užitečný vojenský poradce, a stává se proto cílem francouzských špiónů. Paul se dostal na záhadný seznam lidí, kteří jsou zdánlivě bez důvodu jeden po druhém vražděni. Stopy vedou jasným směrem, proto mu nezbývá než se vydat společně s Williamem Wavesburym znovu do nepřátelské Paříže. Zrádce ve vlastních řadách pak přinutí k nebezpečné cestě i jejich dámy. Nakladatelská anotace. Kráceno.