Hodní lidé - Kafka, Rostislav (Čas, 2021)
" On nás chce zabít“ To byla poslední věta, kterou napsala Key Hammondová, než zemřela. A těchto pár slov stačilo, aby její syn - detektiv metropolitní policie - změnil od základu svůj život. Odjede na několik měsíců na místo, kde žila jeho matka, a začne pátrat. Zpočátku nic nenasvědčuje tomu, že by mohlo jít o nejsložitější, a přitom nejbizarnější případ jeho kariéry, ale děsivá fakta, která se postupně vynořují nejen z dávné minulosti, dokazují opak. Proč ve městě Egerton náhle umírají někteří starší lidé? Co skrývá Ďáblova rokle?