Kroniky světa Po - Němec, Vladimír, 1958- (Poutník (Klub Julese Vernea). Malá knižní řada, 2017)
Kniha psána z pohledu více postav, jejíž děj se odehrává v České republice, nás zavádí do světa, ve kterém po smrtící epidemii přežilo velmi málo lidí a většinu z nich tvoří ženy. Hlavní hrdina Tomáš se společně s několika dalšími lidmi snaží v tomto světě přežít, a my můžeme sledovat, jak nově vzniklou situaci zvládá. Podaří se mu přežít ve světě, kde ten, kdo má zbraň, může všechno?