Jošt. - Kouřilová, Anna, 1997- (Mystery Press, 2025)
Úvodní díl dobrodružné fantasy série, ve kterém se čtenáři seznámí s třináctiletým Joštem, nejstarším a jediným synem mocné rodiny mágů. Vítejte v Brünburgu, prestižním lyceu pro nastávající mágy. Nastupuje do něj i Jošt Vaněvski, syn hrdinů velké války. Oč jsou ale jeho rodiče slavnější, o to se snaží být Jošt neviditelnější. Netouží se stát velkým mágem, o svých schopnostech pochybuje a do Brünburgu se mu vůbec nechce. Na hradě plném spletitých chodeb, přízraků a prapodivných artefaktů si ale brzy najde kamarády - spolužáka Bruna a jeho sestřenici Rézi. A taky ducha Marcela, který ho učí ovládat kouzla, jež se prváci běžně neučí. Proč si ale bývalý černokněžník vybral právě Jošta? A jsou jeho úmysly opravdu tak čisté, jak se tváří? Mezitím ze starožitnictví v Ehzelnu mizí za záhadných okolností smaragdové šperky. Co zpočátku vypadalo jako série podivných loupeží, přerůstá ve spletitý zločin, k jehož vyšetřování je přizván vrchní čarolap, Joštův otec Alexej. Nakladatelská anotace. Kráceno.