Soumrak Edenu - Ortega, Lucie, 1985- (Fragment, 2023)
Temná fantasy od české autorky. Dva tisíce let po odchodu andělů je Eden sužován úpadkem a hrozí, že vypukne válka... Dva tisíce let po odchodu andělů sužuje Eden všudypřítomný úpadek. Pravověrní z něj viní Heretiky a jejich zapovězenou magii - a napětí mezi oběma skupinami nebezpečně stoupá. Chrámová tanečnice Ada Efron žije posledních sedm let jako Pravověrná. Své heretické kořeny tají a snaží se zapomenout na to, že kdysi přísahala pomstu vrahovi svých rodičů. Když se ale její nový život ocitne v troskách, Ada ví, že přišel čas odplaty. Dokáže zjistit, co přesně se stalo během Noci velké očisty, kdy její rodiče zemřeli? Nakladatelská anotace.