Světla nad močálem - Ortega, Lucie, 1985- (Fragment, 2021)
Fantasy román pro mládež. Poté co si Lena vzala život, má se z ní stát bludička. V novém světě to ale rozhodně nebude mít jednoduché. Lena si vzala život naprosto dobrovolně - mezi lidmi už žít nemohla. Teď je z ní navka, budoucí bludička. Aby se jí skutečně stala, musí kromě nových dovedností zvládnout to hlavní: nalákat do močálu lidskou duši. Jenže po střetnutí s nepřátelskou strigou má na splnění úkolů místo sedmi let jen sedm dnů. Lena u bludiček našla milující rodinu a udělá cokoli, aby s nimi mohla žít i nadále. Zvládne přivést duši člověka, nebo ji čeká věčné zatracení? Vítězný příběh 4. ročníku literární soutěže Hvězda inkoustu na téma slovanská mytologie. Nakladatelská anotace.