Kapky deště - Andrews, V. C.(Virginia Cleo), 1923-1986 (Ikar, 2003)
První část čtyřdílné ságy o nelehkém osudu dívky z washingtonského ghetta, kterou náhlá převratná změna v životě přiměje hledat znovu sebe samu. Černošská rodina hlavní postavy (a zároveň vypravěčky) se potýká s nouzí v prostředí, v němž platí zákony pouličních gangů a také s problémy vyplývajícími z otcova pití a jeho nezaměstnanosti. Matka se spolu s nejstarším synem ze všech sil snaží pomoci oběma dcerám vystudovat alespoň střední školu. Bezútěšný život jim pomáhají překonávat silná citová pouta a zvlášť blízko k sobě mají dospívající hrdinka se starším bratrem