Umlčená : v područí fanatického manžela - Glück, Doris, 1956- (Klokan, 2006)
Egypťan Omar chce zůstat v Německu a proto se ožení. Z Omara se ale postupně stane fanatický příslušník islámu. V roce 1994 odcestují do Bosny, kde Omar nutí násilím a tělesnými tresty Doris striktně dodržovat islám. Sám tvrdí, že pracuje pro humanitární organizaci, ve skutečnosti má však vazby na mezinárodní terorismus. Když Doris zjistí, že pracuje pro Bin Ládina, prchne do Německa a vše oznámí úřadům. Nyní je chráněna jako svědek a má změněnou identitu.