Vévoda na útěku - Long, Julie Anne (Ikar, 2008)
Sedmnáctiletá Rebecca Tremainová nenaplňuje představu dobře vychované dámy - vyšívání ani hra na klavír ji nezajímají, zato se ale nemůže odtrhnout od stájí a lékařských knih svého otce. Omylem se ocitne v choulostivé situaci s nápadníkem své sestry lordem Edelstonem a rodiče okamžitě začnou chystat jejich sňatek, aby zabránili skandálu. Rebecca si ale Edelstona vzít nechce a přemluví svého starého přítele, otcova štolbu Connora Riordana, aby jí pomohl utéct...