Devět let v pekle : autentický příběh bulharských sester vězněných v Libyi a odsouzených k trestu smrti - Dimitrova, Sněžana, 1952- (Osudy (Vyšehrad), 2008)
Autentický příběh bulharských zdravotních sester vězněných v Libyi a odsouzených k trestu smrti, jejichž osud vzbudil velký zájem veřejného mínění na celém světě a přiměl celou řadu významných politiků, aby k němu zaujali otevřený postoj.