Popelka Libuše Šafránková : hvězda našich srdcí - Čermáková, Dana, 1961- (Portréty, 2008)
Již několik generací dětí ji zná jako trochu rozpustilou, nebojácnou a chytrou holku, mladého myslivce a tajemnou princeznu z nesmrtelné pohádky Tři oříšky pro Popelku, která zvítězila v divácké anketě o pohádku minulého století. Hrála pak ještě mnoho princezen, takže není divu, že ji Zdeněk Svěrák koncem června 2008 při předávání titulu "Hvězda mého srdce" v anketě České televize nazval "Princeznou českého filmu, která se právě stala královnou".