Vánoční inspirace - Lukáčová, Markéta, 1972- (Portál, 2008)
Advent býval dobou zklidnění, kterou provázely nejrůznější lidové zvyky a lidová tvořivost. I dnes můžeme předvánoční těšení prožít v duchu tradic, které obohatíme o moderní trendy. Výtvarnice Markéta Lukáčová nabízí třicet námětů, které pomohou vyplnit dobu mezi první adventní nedělí a koncem kalendářního roku. Provádí nás předvánoční i vánoční dobou a nabízí inspiraci pro tvorbu originálních ozdob, dárků, dekorací i vánočních dobrot. Autorka využila řadu výtvarných technik, např. malbu na hedvábí, enkaustiku, filcování, korálkování, práci s kovem, pletení z proutí. Kniha je určena čtenářům se zájmem o výtvarné činnosti a ruční práce. Potěší všechny, kdo chtějí strávit předvánoční čas tvořivě a s radostí. Všechny techniky lze využít i při tvoření pro jiné než vánoční příležitosti.