Brána do ráje - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Akcent, 2008)
Příběh rodiny Hvozdenovy, plný moudrosti, lásky a odpuštění, se odehrává na pozadí kouzelné krajiny Českomoravské vysočiny, v hlubokých lesích a v okolí Květnické myslivny. Najde Alfa po velkém zklamání svou novou lásku?