Sashiko : japonská technika prošívání - Briscoe, Susan (Computer Press a.s., 2008)
Sashiko je tradiční japonská technika, která využívá jednoduchých stehů k vytvoření dekorativních vzorů ideálních pro patchwork, quiltování a vyšívání. V této knize se dozvíte o fascinující historii sashika a naučíte se pomocí jednoduchých a rychlých technik vytvářet krásné vzory. Seznámíte se s pomůckami, základními postupy a naleznete zde více než 100 různých vzorů. Postupy jsou popsány krok za krokem pomocí fotografií a nákresů. Jednotlivé vzory pak využijete ve 33 projektech, v nichž si zhotovíte například prostírání, blahopřání, tašku či polštář.